Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, érdekességek képes leírás - Mosógép.tlap.hu
részletek »

Cikkek, érdekességek - Mosógép.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mosogep.tlap.hu » Cikkek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 7 db
A mosógép leggyakoribb hibái

A mosógép leggyakoribb hibái

Az intő jeleket, például a ruhák furcsa szagát, az öblítő rejtélyes eltűnését és a gép alkalmankénti, váratlan leállását fontos komolyan venni, hiszen akár nagyobb baj is lehet belőle. A tüneti kezelés helyett keresd meg a probléma gyökerét, és számolj le vele, amíg nem késő! Segítünk!

A mosógépek szerkezeti felépítése

A mosógépek szerkezeti felépítése

A hazai háztartások több mint 90 százalékában van valamilyen mosógép. 25-30 százalékában még ma is a hagyományos forgótárcsás mosógépet használják, ezekhez többnyire tartozik egy centrifuga is. A háztartások 60-65 százalékában forgódobos mosógép van. Ezeknek több mint kétharmada felülről tölthető, többnyire 1990 előtt vásárolt hazai gyártmány, egyharmada 1990 után vásárolt elölről tölthető hazai gyártmányú és importált forgódobos mosógép.

Az automata mosógép működése röviden

Az automata mosógép működése röviden

Az automata mosógép a betöltött ruhát ide-oda dobálja a mosási ciklus alatt melegített mosószeres vízben, jobbra - balra forgatva a forgódobban kialakított bordákkal. Ennek hatására a ruhán átpréseli a vizet (sulykolja), és így tisztítja. A mosóhatás fokozására és a vízfelhasználás csökkentésére a korszerű készülékekben az esőztető vagy a Jet systemes megoldást alkalmazzák. Az esőztető mosás lényege, hogy a forgódobban kialakított borda - mely a ruhát emeli - keskeny részén kis átmérőjű lyukak vannak, hátul viszont üreges, forgáskor belemerül a vízbe. Így megtelik a borda vízzel, majd ahogy felfelé továbbhalad, a kis lyukakon kicsorog a víz, mely így esőztetve szivárog át a ruhán, és azt tisztítja. Ezzel szemben a Jet systemes megoldásnál egy keringető szivattyút építenek a mosóüst aljába.

Hordozható mosógépek

Hordozható mosógépek

A tiszta ruhákra mindig szükségünk van. Ha nyaralni, vagy kempingezni megyünk és nem szeretnénk tisztítóban tisztíttatni a ruháinkat, vagy nincs rá lehetőségünk, akkor nagyon jól jön egy pici hordozható mosógép. Akár a hétvégi házakban is hasznát vehetjük, ha csak pár darab ruhát szeretnénk kimosni.

Környezetbarát és hordozható mosógép

Környezetbarát és hordozható mosógép

A hordozható alsónemű-mosógép a megtisztított használt vízzel működik, így óvva környezetünket. Sokszor gondban vagyok mosásnál. A különböző hőfokigény miatt két kicsi kupacra kellene osztanom a szennyest - alsónemű és felsőruházat -, de pazarlónak érzem, hogy két maréknyi ruha miatt lefuttassak egy programot. Ezért általában egyben mosom ki őket, amitől persze egyik sem lesz tökéletes.

Mindennapi munkaeszközünk

Mindennapi munkaeszközünk

A háztartási gépek fejlődése, így a mosógépeké is az 1800-as években az elektromos áram felhasználásának lehetőségével indult meg. Már az elektromos áram bevezetése előtt is voltak gépek, de azok mechanikáját kézzel kellett működtetni. Az első mosógépek fából készültek, hengeres alakjukkal egy hordóhoz hasonlítottak. A legelső elektromos mosógép 1905-ben készült, de csak 1930-ra építették a motorrészt házba, a sok áramütéses baleset megelőzésére. Az 1950-60-as években a háztartási gépek gyártásába bekapcsolódtak a formatervezők és a művészek is, hogy segítségükkel otthonok arculatához jobban igazodjanak az akkor már egyre szaporodó háztartási gépek.

mosásról és mosógépekről

mosásról és mosógépekről

A mosás a mindennapjaink része, hiszen mindannyian szeretünk tiszta és friss illatú ruhákban járni. Persze a mosás sem volt mindig olyan egyszerű, mint napjainkban. A nők számára ez régen igen nehéz feladatot jelentett, hiszen kézzel mostak, a későbbiekben pedig az első generációs mosógépekkel, amelyek használata igen fáradtságos volt.

Tuti menü